Alles van De Baronie
Bekijk de agenda
< september 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30

'Bos zoekt ondernemer'

Midden in het Brabantse Alphen-Chaam, verscholen in het groen, ligt een gebied voor de ontwikkeling van een leisure-locatie. Dit gebied van 45 hectare ligt nabij de stedelijke regio's Breda en Tilburg en het aangrenzende Vlaanderen. Het is onderdeel van een aaneengesloten bosgebied van 1.400 hectare en bestaat met name uit bossen en grote open weiden met solitaire landschapselementen.

Ondernemer gezocht
Staatsbosbeheer koestert deze plek en wil dat meer mensen er van genieten. Daarom zoeken we ondernemers met ideeën. We zijn op zoek naar een initiatief met een autonome, bovenregionale en onderscheidende aantrekkingskracht, waarbij de balans tussen economie en ecologie centraal staat. Initiatiefnemers krijgen veel ruimte om met goede concepten te komen in de volle breedte van leisure, zowel dagrecreatie, verblijfsrecreatie, als horeca. Ook voor combinaties met andere sectoren als bijvoorbeeld zorg, food en sport staat Staatsbosbeheer open.

Procedure
Staatsbosbeheer heeft het proces in verschillende fasen onderverdeeld. We zijn daarbij ondersteund door een projectgroep, bestaande uit de provincie Noord-Brabant, gemeente Alphen-Chaam en TOP Brabant. 

1. Informatieve fase (oktober - 31 december 2013)

In deze fase krijgt u de mogelijkheid om de locatie te bekijken en informatie in te winnen. Ook vragen wij u om in deze fase uw concept op hoofdlijnen in te dienen. De richtlijnen hiervoor kunt u terugvinden in de brochure ‘Bos zoekt ondernemer'.

2. 1e selectiefase (januari - 1 juni 2014) 

De ingediende concepten worden in deze fase beoordeeld en gecheckt op volledigheid. De ontvankelijk verklaarde concepten worden aan een externe selectiecommissie voorgelegd. Uiteindelijk gaan er circa 3 initiatieven door naar de volgende fase.

3. 2e selectiefase (juli 2014 - 2015) 

De drie overgebleven initiatieven worden verder uitgewerkt en gepresenteerd. Uiteindelijk kiest Staatsbosbeheer 1 initiatief, waarmee de eerste onderhandelingen wordt gestart. Vervolgens worden allerlei procedures doorlopen voor ruimtelijke ordening en natuurwetgeving.

4. Uitvoeringsfase (2015) 

Start van de realisatie.

Lokatie bezoeken
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag de locatie bekijken? Er zijn twee opties:
individuele bezoeken op afspraak 30 oktober 2013 tussen 10.30 uur en 15.30 uur wordt er een rondleiding verzorgd voor geïnteresseerden.

Graag vooraf aanmelden via boszoektondernemer@staatsbosbeheer.nl.

Een ondernemend idee?
Lees dan de brochure ‘Bos zoekt ondernemer' voor de richtlijnen en lever voor 1 januari 2014 uw creatieve concept in per post én per e-mail op:

Staatsbosbeheer
Project: Bos zoekt ondernemer
Postbus 330
5000 AH Tilburg
boszoektondernemer@staatsbosbeheer.nl

 

Vragen?
Kijk eens bij de veelgestelde vragen over dit project. Andere vragen? Neem dan contact op met projectleider Albert Goorden via boszoektondernemer@staatsbosbeheer.nl of T 06-53249675.

Achtergrondinformatie
Taxatierapport locatie
Visie Staatsbosbeheer op de zonering van boswachterij Ulvenhout-Chaam
Brochure: Erfpachtregels Staatsbosbeheer
meer informatie over keurmerk Cittaslow
Toeristische recreatieve visie gemeente Alphen-Chaam ‘Ruimte voor ondernemen'
Nieuwe beleidskader Vrijetijdseconomie van de provincie Noord-Brabant
Planologische situatie www.ruimtelijkeplannen.nl