Alles van De Baronie
Bekijk de agenda
< september 2018 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
1
2
36
3
4
5
6
7
8
9
37
10
11
12
13
14
15
16
38
17
18
19
20
21
22
23
39
24
25
26
27
28
29
30

BIJZONDERE Dorpsgenoot

Rubriek 'BIJZONDER'

Hier leest u bijzondere verhalen over dorpsgenoten uit Alphen, Chaam, Galder en Strijbeek. Een bijzonder beroep of hobby, een onbeheersbare passie of gewoon een leuk verhaal over dorpsgenoten om te delen.


Een exclusief, interessant verhaal van een inwoner uit

Alphen, Chaam, Galder of Strijbeek

Ondanks dat we in een Cittaslow gemeente wonen, zijn we toch allemaal druk. 's Ochtends de kinderen snel naar opa/oma of de kindercrèche, zodat we op tijd op ons werk zijn. Drukke banen, mooie carriéres, eigen zaak. Aan tijd voor onze omgeving ontbreekt het vaak. Waar zijn mijn buren mee bezig, laat staan wat doen je andere dorpsgenoten? Vaak weten we het niet. Toch zijn er in ons dorp inwoners die hele bijzondere functies, banen, contacten of hobby's hebben.

Het verhaal kan inspirerend, uniek, wetenswaardig of op andere wijze de moeite waard zijn om te delen met je dorpsgenoten.

Herkent u zich in bovenstaande of kent u iemand, laat dit dan even weten. Misschien een interessant verhaal om te delen met je dorpsgenoten. Neem contact op met de redactie van www.alphen-chaam.allesvan.nl en wij maken graag een afspraak om het verhaal exclusief op te tekenen en te delen met onze lezers. Klik hier voor het contactformulier.

"Dood en geboorte leert men slechts in een dorp kennen, niet in een stad".

Duits dichter (ps. van Johann P.F. Richter)1763-1825

 


 

Ad Vermeulen

Geboren: Chaam
Geboortedatum: 4 december 1962
Bijzonderheid: Tonprater
Facebook: Ad Vermeulen

 

Ad Vermeulen staat sinds 2002 met heel erg veel plezier in de ton

Tonpraten, of "sauwelen", zoals wij het hier in Chaam noemen, vindt hij een schitterende hobby. Hij ontdekte zijn passie en talent voor het schrijven van teksten en het verzinnen van typetjes. Het ultieme doel is natuurlijk, na maanden van voorbereidingen en try-outs, de show voor het grote publiek te presenteren.

Het andere gezicht van Ad

Successen
En niet zonder succes. Na zijn successen tijdens de sauwelavonden in Chaam heeft hij aan diverse Kampioenschappen deelgenomen en treedt hij vaak op buiten de dorpsgrenzen. In Brabant, Limburg, de Achterhoek en een stukje Utrecht heeft hij ondertussen trouwe fans. Sinds 2010 zijn de grote prijzen gekomen; 3e Brabantse kampioenschappen + 3e Zuid-Nederlandse kampioenschappen. Hij heeft vervolgens als winnaar verschillende grote en kleine toernooien afgesloten. In 2013 de grootse tot nu toe; de Zilveren Narrenkap van de Keiebijters in Helmond. Deze prijs is, samen met het Brabants kampioenschap, de grootse om te winnen.

Ad is een vaste gast bij Omroep Brabant

Typisch Ad
Ad's kenmerk is om verhalen op een manier te brengen, dat het publiek het voor zich ziet gebeuren. Hij neemt de toehoorders mee in hun fantasieën. Af en toe wijkt hij van het typetje af, maar dat geeft hem de ruimte om een onverwachte draai aan zijn verhaal te geven. Zo blijft een optreden van Ad altijd verrassend en boeiend.

Tijdens carnaval, maar ook op feesten en partijen

Niet alleen met carnaval
Niet alleen Chaam is voor Ad te klein geworden, ook optreden in de carnavalsperiode is niet meer voldoende. Hij is het jaar rond actief met zijn hobby en treedt ook op bij bruiloften en andere feesten. Uiteraard worden er dan persoonlijke anekdotes in het optreden verwerkt.

Nieuw
Het nieuwe seizoen start op 5 oktober 2013. Hij zal dan verschillende malen in het theater staan zonder ton. Dit is een nieuwe ervaring voor Ad. De volgende optredens staan al gepland.

- 4 keer Son
- 2 keer Zevenbergen
- 2 keer Waalwijk

Al met al een bijzonder persoon die naast zijn vaste baan als Grafisch Technicus bij drukkerij de Jong een nieuw talent in zijn leven heeft ontdekt, waarmee hij veel mensen pleziert, maar vooral ook zichzelf.

Fragment uit de finale Zuid Nederlandse Kampioenschappen Wanrooij

 

< terug